Gå vidare till huvudinnehåll
Gotländsk saffranspannkaka

Gotländsk saffranspannkaka

1 tEnkelt
302,50 kr
8 portioner 20,26 kr per portion
Gotländsk saffranspannkaka

1 tskKardemumma Mald
1,5 dlGrötris
6 stÄgg
1 tskVetemjöl
1,5 dlVatten
150 gMandelmassa
1 tskSalt
1 dlHonung
0,5 tskKanel
4 dlStandardmjölk
2 gSaffran
Tillbehör
4 tskFlorsocker
160 gJordgubbssylt
3 dlVispgrädde
Till att bröa formen
2 mskFlytande Smör och Margarin
4 tskStröbröd
0,5 dlSötmandel Spån
Instruktioner
1

Koka ris och vatten under lock i en kastrull tills vattnet har kokat in. Tillsätt mjölk och salt. Låt riset sjuda mjukt, ca 30 minuter. Rör om då och då. Blanda i honung, mandelmassa, saffran, kanel och kardemumma. Låt svalna.

Sätt ugnen på 225°C. Vispa äggen i en skål och sikta ner vetemjölet. Vänd ner blandningen i gröten. Fördela gröten i smorda bröade små portionsformar och strö över flagad mandel. Grädda pannkakan i ugnen tills smeten har stannat, ca 20 minuter. Sikta lite florsocker över saffranspannkakorna och servera dem med vispad grädde och sylt.