Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Colakarré | ||
1 st | Vitlök | |
2 st | Gul lök | |
3 dl | BBQ-sås Hickory | |
33 cl | Läsk liten | |
2 msk | Flingsalt | |
2 kg | Fläskkarré | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Tabasco | |
1 tsk | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Rökt paprikapulver | |
Till servering | ||
1 st | Chilisås Original | |
8 st | Hamburgerbröd | |
1 st | BBQ-Sås |
Sätt ugnen på 125 grader. Skölj och torka köttet.
Blanda de torra ingredienserna och gnid in köttet med det. Lägg köttet i en tjockbottnad gryta som tål ugn.
Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna och lägg runtom. Häll på barbequesås, chilisås och cola. Sätt på locket och låt köttet stå i nedre delen av ugnen 6–8 timmar. Kolla att det går lätt att dra isär köttet, annars får det stå ett par timmar till.
Ta bort benet. När det är färdigt ska det vara lätt att dra med en gaffel i köttet så att det faller isär. Blanda köttet med skyn och smaka av med salt, peppar och om det behövs mer av till exempel chilisås eller barbequesås. Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd. Servera med extra barbequesås och chilisås.
Receptet kommer från boken Country Cooking, Jill Johsson, Norstedts förlag
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria