Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Gurka | |
2 st | Lime | |
125 g | Strösocker | |
100 g | Mynta - färsk, (0,5 dl) |
Lägg socker, hälften av gurkskivorna (ca 20), limejuicen, ca 1,25 dl och myntabladen i en kastrull. Tillsätt 4 1/2 dl vatten. Låt koka upp på medelstark värme och rör om då och då tills sockret har lösts upp. Ta bort från värmen och låt svalna till rumstemperatur.
Sila ner gurkblandningen i ett litermått med pip. Tillsätt rivet limeskal och rör om ordentligt. Häll gurkblandningen i glassformarna. Fördela resten av gurkskivorna i formarna och använd en pinne för att trycka ner dem mot botten. Täck över och låt stå i frysen i minst 4 timmar.
Om du använder pinnar: stick ner dem i formarna när glassarna är halvfrysta, efter ungefär 1 timme, och fortsätt sedan att frysa dem tills de är klara, i minst 3 timmar till.
Bild:
Lauren Burke