Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Vitlökssmör | ||
2 msk | Persilja | |
5 klyfta | Vitlök Färsk | |
100 g | Smör | |
1 st | Citron | |
Foliepaket | ||
560 g | Laxfilé | |
8 st | Potatis | |
4 st | Vanliga morötter | |
1 st | Aluminiumfolie |
Brassa upp ugnen på 225°. Nu, min vän, är det dags att förkoka potatis och morötter. Låt dem puttra i sisådär 10 minuter. Under tiden mojsar du ihop vitlökssmöret. Lägg sedan ut folien och hiva på en laxbit. Salta och peppra. Häll över en lagom dos med morötter och potatis. Till sist klickar du på rejält med smör på toppen (det ska inte vara något lagomt med den klicken). Skjutsa in allt i ugnen, och ut igen efter 15 minuter. Avnjut denna fantastiska lax tillsammans med en snabbsallad
Bild:
Jenny Grimsgård
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla