Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
6 dl | Vatten | |
4 msk | Tomatpuré | |
400 g | Krossade Tomater | |
1 msk | Torkad oregano | |
15 dl | Mellanmjölk | |
500 g | Lasagneplattor | |
1,5 krm | Muskot Malen | |
1,5 st | Köttbuljong | |
1 msk | Basilika - torkad | |
500 g | Nötfärs | |
3 dl | Riven Ost | |
2 dl | Vetemjöl | |
2 st | Gul lök | |
75 g | Mat & Bak Margarin | |
3 st | Morötter |
<< KÖTTFÄRS >> Riv lök och morötter Fräs i stekpanna så morötter blir gyllenbruna Lägg i köttfärs Tillsätt krossade tomater och tomatpure Häll i vatten samt buljontärningar Koka upp och låt småputtra under lock i 45 minuter (rör om då och då)
<< BECHAMELSÅS >> Smält margarin i kastrull Tillsätt vetemjölet Häll i mjölken lite åt gången och rör om så att förblir slät Koka upp Tillsätt salt, peppar och muskot
<< I LASAGNEFORMEN >> Botten: Bechamelsås Mitten: Lasagneplattor Köttfärs Bechamel Ost