Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Botten | ||
2 st | Gräslök - färsk | |
1 dl | Creme Fraiche Bearnaise | |
1 st | Citron | |
75 g | Smör | |
70 g | Löjrom | |
300 g | Färskost Naturell | |
3 st | Rödlök | |
4 st | Gelatinblad | |
200 g | Kavring | |
400 g | Räkor | |
1 st | Rädisor |
Klä pajformen (24cm diameter) med löstagbar kant med plastfolie. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten
Mixa kavringen i en matberedare och tillsätt smöret. Tryck ut smulorna på formen.
Rör ihop creme fraiche, philadelphiaost, rödlök (enbart 1/2), rom, citronskal och citronsaft till en kräm. Smaka av med salt och peppar.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och smält dem på svag värme med LITE av vattnet (går väldigt snabbt!). Blanda det smälta gelatinet i resten av krämen. Bred ut fyllningen över kavringbotten.
Låt stå kallt minst tre timmar. Lyft upp med hjälp av plastfolien, strö gräslök över pajen. Blöt en kniv i varmt vatten och skär i tårtbitar. Servera med räkor, rödlök och rädisor
1 Creme Fraiche Gourme Bearnaise Arla
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla