Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 st | Gul lök | |
1 st | Saffran | |
300 g | Laxfilé Fryst | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
1 st | Dill - färsk | |
400 g | Torskfilé Fryst | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 dl | Vatten | |
200 g | Räkor Skalade | |
1,5 tsk | Salt | |
2,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1 klyfta | Vitlök | |
2,5 dl | Matlagningsgrädde | |
1 msk | Flytande Smör | |
1,5 st | Fiskbuljong | |
300 g | Delikatesspotatis | |
1,5 tsk | Tomatpuré | |
0,5 st | Purjolök |
Smält smör, fräs lök och strimlad purjolök Pressa vitlöken Blanda i tomatpuren, salt, timjan och basilika. Fräs detta en kort stund. Tillsätt vin och buljontärning, koka ett par minuter. Häll i grädde, creme fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter. Dela fisken i mindre bitar, lägg dem i grytan och sjud i ca 4 minuter (ev längre) Tillsätt räkor. Hetta upp och njut med ett gott glas vitt vin
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör- & Rapsolja Flytande 80% 500ml Arla