Gå vidare till huvudinnehåll
Biff sichuan med snabbwokade grönsaker
Hemmakock

Biff sichuan med snabbwokade grönsaker

30 minEnkelt
540,40 kr
4 portioner 75,83 kr per portion
Biff sichuan med snabbwokade grönsaker Av Jennie Wallden från nyhetsmorgon. Wok med strimlad biff och krispiga grönsaker i en helt fantastiskt god sås med smak av sichuan. Sichuanpepparn går bra att ersätta med en lite större mängd hela vitpepparkorn.

Sås
5 mskJapansk soja
5 mskOstronsås
3 mskStrösocker
2 tskChiliflakes
3 mskSherry
2 mskRisvinäger
2 tskMajsstärkelse
Till servering
400 gRis
Kött
1 tskFärsk ingefära
1 stVitlök Färsk
750 gStjälkselleri
50 gChilifrukter, (2 st)
600 gFlankstek
6 stSalladslök
1 stMorötter
1 tskOlivolja, Extra Virgin
Instruktioner
1

Mortla sichuanpepparn till ett grovt pulver. Blanda ihop alla ingredienserna till såsen.

2

Skiva flanksteken i tunna strimlor, se till att skära tvärs över köttfibrerna. Stek i rykande het stekpanna/wok med 1 matsked olja tills biffen har fått färg. Detta tar 2–3 minuter. Lägg åt sidan.

3

Skala och finhacka 3 klyftor vitlök och 4cm ingefära. Strimla moroten och selleristjälkarna till tunna tändsticksstavar.

4

Kärna ur och strimla chilin till tunna tändsticksstavar. Skär salladslöken i ca 3 cm stora bitar.

5

Hetta upp woken eller stekpannan igen så den är rykande het. Häll i lite mer olja och fräs vitlök och ingefära i ca 10 sekunder, fortsätt med 0,5 tsk krossad sichuan och chiliflakes.

6

Tillsätt selleri, morot, chili och salladslök och fräs i 2–3 minuter. Lägg i köttet, häll på såsen och stek i tillsammans i 1–2 minuter.

7

Servera genast med ångande varmt ris.

OBS! Inhandlingslistan saknar 0,5 tsk sichuanpeppar & 2 msk svart risvinäger eller balsamvinäger.

Sherry skall vara torr och de går att använda risvin istället.