Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
5 msk | Japansk soja | |
5 msk | Ostronsås | |
3 msk | Strösocker | |
2 tsk | Chiliflakes | |
3 msk | Sherry | |
2 msk | Risvinäger | |
2 tsk | Majsstärkelse | |
Till servering | ||
400 g | Ris | |
Kött | ||
1 tsk | Färsk ingefära | |
1 st | Vitlök Färsk | |
750 g | Stjälkselleri | |
50 g | Chilifrukter, (2 st) | |
600 g | Flankstek | |
6 st | Salladslök | |
1 st | Morötter | |
1 tsk | Olivolja, Extra Virgin |
Mortla sichuanpepparn till ett grovt pulver. Blanda ihop alla ingredienserna till såsen.
Skiva flanksteken i tunna strimlor, se till att skära tvärs över köttfibrerna. Stek i rykande het stekpanna/wok med 1 matsked olja tills biffen har fått färg. Detta tar 2–3 minuter. Lägg åt sidan.
Skala och finhacka 3 klyftor vitlök och 4cm ingefära. Strimla moroten och selleristjälkarna till tunna tändsticksstavar.
Kärna ur och strimla chilin till tunna tändsticksstavar. Skär salladslöken i ca 3 cm stora bitar.
Hetta upp woken eller stekpannan igen så den är rykande het. Häll i lite mer olja och fräs vitlök och ingefära i ca 10 sekunder, fortsätt med 0,5 tsk krossad sichuan och chiliflakes.
Tillsätt selleri, morot, chili och salladslök och fräs i 2–3 minuter. Lägg i köttet, häll på såsen och stek i tillsammans i 1–2 minuter.
Servera genast med ångande varmt ris.
OBS! Inhandlingslistan saknar 0,5 tsk sichuanpeppar & 2 msk svart risvinäger eller balsamvinäger.
Sherry skall vara torr och de går att använda risvin istället.
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta