Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 st | Saltgurka | |
1 dl | Rårörda Lingon | |
Sås | ||
1 msk | Vetemjöl | |
1 msk | Kinesisk soja | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Salt | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Gelé Vinbär | |
Potatismos | ||
1 tsk | Salt | |
1 kg | Mandelpotatis | |
1 dl | Mjölk | |
50 g | Smör | |
Pannbiff | ||
1 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 st | Gul lök | |
1 msk | Sirap | |
0,5 dl | Ströbröd | |
1 dl | Vispgrädde | |
600 g | Nötfärs | |
1 st | Ägg |
Fräs löken mjuk i en stekpanna med lite smör. Blanda löken i ströbrödet, slå över grädde eller köttbuljong och låt det svälla några minuter.
Blanda färs, ägg, sirap,lök, salt och peppar med brödblandningen. Gör en liten provbiff, stek den och smaka av om det behövs mer salt. Låt den färdiga färsen stå i kylen 15 minuter så smaken mognar. Forma och stek fyra stora eller åtta små pannbiffar i smör på medelhög värme.
Servera med potatismos, rårörda lingon och något gott aromsmör. Tillagningstid: Pannbiffar 40 minuter
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla