Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Chiliflakes | |
1 st | Körsbärstomater | |
1 st | Svarta Bönor | |
1 st | Lime | |
1 dl | Basmatiris | |
1 st | Koriander - färsk | |
1 st | Gul lök | |
2 klyfta | Vitlök | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
1 st | Inlagd Paprika | |
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
4 st | Tortilla Wrap | |
2 st | Krossade Tomater | |
150 g | Fetaost | |
0,5 st | Rödlök |
Skiva 1 gul lök + pressa vitlöksklyftorna, fräs i olivolja. Tillsätt riset, fräs ngn min. Tillsätt krossade tomater, avrunnen paprika, 1 liter vatten + 2 tärningar grönsaksbuljong. Koka 20 min under lock.
Grovhacka koriandern, blanda med klyftade tomater o pumpafröm (toppa soppan vid servering med detta).
Finhacka rödlöken, smula i fetaost, rivet limeskal, avrunna o sköjda svarta bönor, chiliflakes o lite olivolja. Fördela bönröran på tortillabröden (gör som dubbelmackor). Stek ngn min/sida i stekpanna.
Mixa soppan, smaka av med limesaft, salt o svartpeppar.
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta