Gå vidare till huvudinnehåll
Svartbönsallad
Hemmakock

Svartbönsallad

5 minEnkelt
177,70 kr
2 portioner 68,62 kr per portion
En snabb men god och vegetarisk sallad. Funkar bra som tillbehör för fyra eller middag för två.

760 gSvarta Bönor
100 gFetaost
1 stCitron
100 gSötmandel Spån
1 mskOlivolja
250 gKörsbärstomater
1 krmSalt
0,5 stGurka
Instruktioner
1

Rosta mandelspånen

2

Skär tomaterna i fyra delar

3

Hacka gurkan fint

4

Skölj bönorna.

5

Blanda bönor, tomater och gurka i en salladsskål.

6

Skölj av citronen och riv skalet fint med ett rivjärn

7

Dela på citronen och pressa ut saften ur ena halvan

8

Smula fetaosten i mindre bitar

9

Blanda citronskal, fetaost, 1 msk olivolja och 1 msk citronsaft i salladskålen, blanda väl.

10

Smaka av, salta efter tycke och smak, blanda ner de rostade mandelspånen.

Klart!