Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Balsamvinäger Eko | |
500 g | Aubergine | |
1 msk | Tomatpuré Eko | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Vatten | |
1 tsk | Salt | |
4 klyfta | Vitlök | |
400 g | Rigatoni | |
400 g | Körsbärstomater Konserverade | |
1 tsk | Honung Flytande | |
250 g | Mozzarellaost | |
1 st | Basilika - färsk | |
1 msk | Olivolja |
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Skala och tärna auberginen i stora bitar. Plocka basilikabladen och finstrimla stjälkarna. Hetta upp olja i en gryta eller stekpanna och stek auberginen tills den har fått fin färg, ca 5 min. Salta och peppra.
Tillsätt vitlök och tomatpuré, stek ytterligare någon minut. Häll i tomaterna, basilikastjälkarna, vinäger och honung, låt småputtra ca 4 min. Riv den ena mozzarellaosten i bitar och låt smälta ner i såsen under omrörning.
Koka pastan någon minut kortare än vad som angivits på förpackningen. Ta 1 ½ dl av kokvattnet och blanda ner i tomatsåsen. Häll av pastan och vänd ner i såsen. Toppa med den andra mozzarellaosten i bitar och basilikabladen.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
2 Mozzarella 125g Michelangelo