Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 dl | Standardmjölk | |
0,5 st | Hönsbuljong | |
1,5 dl | Matlagningsgrädde | |
2 msk | Ättiksprit | |
400 g | Kycklingfärs | |
1 msk | Smör | |
0,5 tsk | Majsstärkelse | |
170 g | Majskorn | |
2 msk | Persilja - färsk | |
0,5 st | Gurka | |
2 msk | Strösocker | |
0,5 dl | Ströbröd | |
1 st | Ägg | |
1 dl | Vatten | |
900 g | Potatis Fast |
Koka potatisen i saltat vatten.
Blanda en lag av ättikssprit, socker och vatten i en bunke och rör tills sockret löst sig. Skölj gurkan. Hyvla den tunt och vänd ner. Vänd ner persiljan precis före servering. Salta och peppra.
Rör ihop 1 dl mjölk och ströbröd i en bunke och låt svälla några minuter.
Blanda ner kycklingfärs, ägg, avrunnen majs, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till fyra biffar. Stek dem i matfettet i ca 5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70°C. Ta upp biffarna ur stekpannan.
Blanda majsstärkelsen med 1 dl mjölk. Rör ner mjölkblandningen, grädden och smulad buljongtärning eller fond i stekpannan Låt det koka upp under omrörning. Häll i sojan. Lägg biffarna i såsen och låt det puttra ca 5 minuter.
Servera kycklingbiffarna med potatisen och gurkan.
1 Färsk Standardmjölk 3% 1,5L Arla
1 Kycklingfärs Fryst 800g Kronfågel
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla