Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingfilé i sambaloleksås

Kycklingfilé i sambaloleksås

45 minEnkelt
278,35 kr
4 portioner 32,25 kr per portion
Kycklingfilé i sambaloleksås

Tillbehör
300 gÄggnudlar
Huvudingrediens
2,5 dlCreme Fraiche Naturell
0,2 dlFlytande Smör och Margarin
2,5 dlVispgrädde
750 gKycklingfile
2 mskKycklingfond
1 tskSalt
1 tskSambal Oelek
Instruktioner
1

Sätt på ugnen 200C. Skärfiléerna i bitar (inte för små).

2

Bryn bitarna i smör (så att de får en stekyta) Plocka ur bitarna och lägg dom i en ugnsfast form.

3

Häll i grädde & Creme Fraiche i stekpannan. Rör ner sambal oelek och kycklingfonden. Låt det puttra upp under omrörning.

4

Häll över kycklingen i den ugnsfasta formen. Ställ in i ugnen 200 grader, 20-25 min.

5

Sätt på vatten i en kastrull (nudlar). Koka nudlar (nudlar tar kort tid).

Servera med sallad eller wokade grönsaker.