Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
50 g | Smör | |
1 tsk | Strösocker | |
3 st | Ägg | |
1,5 msk | Salt | |
1,5 kg | Nötfärs | |
2 msk | Senap Söt och Stark | |
600 g | Potatis Fast | |
2 st | Gul lök | |
1 tsk | Kryddpeppar Hel | |
3 dl | Vispgrädde |
Skala och koka potatisarna och lägg upp dem på en tallrik så att de svalnar.
Hacka löken fint och värm i stekpannan i en tesked smör tills den svettas.
Mortla kryddpepparkorn med socker till ett fint pulver. Sockret underlättar malningen.
Häll grädde i en stor skål. Häll mortelns innehåll, saltet, löken och senapen i grädden.
Mosa eller pressa potatisen och blanda ner den i smeten tillsammans med äggen. Rör runt tills smeten är jämn och blanda ner färsen.
Värm på smör i två stekpannor. Blöt händerna och forma bullar på en mattallrik. En glest fylld tallrik motsvarar en bra köttbullepanna. Försök inte steka för många i taget. Och försök inte skynda på processen med en för varm panna. Räkna med ca fyra stekomgångar, alltså åtta stekpannor. Kör bullarna klara i en form i ugnen på 175 grader i 20 minuter.
Bild:
Katja Kristoferson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket