Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tonfisk | ||
400 g | Tonfiskfile | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Flingsalt | |
0,3 st | Persilja - färsk | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
Sommar sallad | ||
30 g | Sockerärta | |
20 g | Aprikoser Torkade | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Avokado | |
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
0,3 st | Zucchini | |
0,5 st | Spetspaprika | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
0,5 st | Salladslök | |
1 krm | Flingsalt | |
limeaioli | ||
1 st | Ägg | |
0,5 dl | Rapsolja | |
1 st | Lime | |
1 tsk | Dijonsenap | |
1 krm | Salt | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig |
Tonfisken:
Ta fram tonfisken och dela den i 2 delar ca 2 cm tjocka, fin hacka vitlök, spansk peppar och persilja, bland med olja salt och peppar och massera tonfisken i marinaden. Stek sedan tonfisken i en het panna eller lägg på grillen i max 2 min på varje sidan, steker du för länge tenderar den att bli seg och tråkig.
Sommar sallad:
Ta fram en fin serveringsskål. Gröp ur en avokado och hacka sedan i cm stora bitar, skär fina skivor av salladslöken. Sockerärtorna kan du enkelt skölja och blanda ner i skålen. Snitta upp de torkade aprikoserna, zucchinin paprikan och den spansk pepparn. Blanda ner olivolja vitlök och salt och rör lätt om.
Limeaioli:
Dela upp ägg gulan och ägg vitan, i detta recept behöver du bara äggulan men vitan kan du spara och göra maränger av. Rör ihop äggula, senap och honung i en skål. Vispa i rapsolja i en fin stråle. Smaksätt med vitlök och lime
Smaklig måltid!
Bild:
Pernilla Salkert
1 Tonfiskblock Saku Fryst ca Bergfalk
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel