Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tonfisk | ||
400 g | Tonfiskfile | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Flingsalt | |
0,3 st | Persilja - färsk | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
Sommar sallad | ||
30 g | Sockerärta | |
20 g | Aprikoser Torkade | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Avokado | |
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
0,3 st | Zucchini | |
0,5 st | Spetspaprika | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
0,5 st | Salladslök | |
1 krm | Flingsalt | |
limeaioli | ||
1 st | Ägg | |
0,5 dl | Rapsolja | |
1 st | Lime | |
1 tsk | Dijonsenap | |
1 krm | Salt | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig |
Tonfisken:
Ta fram tonfisken och dela den i 2 delar ca 2 cm tjocka, fin hacka vitlök, spansk peppar och persilja, bland med olja salt och peppar och massera tonfisken i marinaden. Stek sedan tonfisken i en het panna eller lägg på grillen i max 2 min på varje sidan, steker du för länge tenderar den att bli seg och tråkig.
Sommar sallad:
Ta fram en fin serveringsskål. Gröp ur en avokado och hacka sedan i cm stora bitar, skär fina skivor av salladslöken. Sockerärtorna kan du enkelt skölja och blanda ner i skålen. Snitta upp de torkade aprikoserna, zucchinin paprikan och den spansk pepparn. Blanda ner olivolja vitlök och salt och rör lätt om.
Limeaioli:
Dela upp ägg gulan och ägg vitan, i detta recept behöver du bara äggulan men vitan kan du spara och göra maränger av. Rör ihop äggula, senap och honung i en skål. Vispa i rapsolja i en fin stråle. Smaksätt med vitlök och lime
Smaklig måltid!
Bild:
Pernilla Salkert
1 Tonfiskblock Saku Fryst ca Bergfalk
575,00 kr /st
199,09 kr /kg
167,65 kr /kg
21,95 kr /st
220,00 kr /kg
266,33 kr /kg
149,75 kr /kg
101,50 kr /kg
1 Olivolja Extra Virgin Delicato
145,33 kr /l
56,50 kr /kg
124,88 kr /kg
159,60 kr /kg
4,10 kr /st
36,11 kr /l
52,66 kr /kg
155,81 kr /kg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
33,25 kr /kg
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
111,90 kr /kg