Gå vidare till huvudinnehåll
Broccolipaj glutenfri
Mathem

Broccolipaj glutenfri

40 minMedel
266,70 kr
4 portioner 8,74 kr per portion
Glutenfri paj med broccoli, lika gott till vardag som till helg. Servera gärna med en dressad krispig sallad.

Pajdeg
0,5 dlVatten
1 dlMajsmjöl
2 dlHavregryn
0,5 dlLinfrö Helt
Fyllning
1 krmTimjan - torkad
1 stLök
1 stVanliga Tomater
200 gTofu, (1 dl)
2 klyftaVitlök Färsk
120 gBroccoli Fryst, (3 dl)
Instruktioner
1

Sätt på ugnen på 200 grader.

2

Blanda ihop ingredienserna för pajdegen, kavla ut och lägg i en ugnssäker form. Grädda i ca 10 min. Ta ut och låt svalna lite.

3

Lägg i finfördelad broccoli i pajdegen.

4

Mixa tofu med linfrö/chiavatten, vatten, lök, vitlök och timjan. Häll över broccolin.

5

Skiva tomaten fint och toppa pajen med skivorna. Grädda i ytterligare 40-45 min.

Bild:

svte