Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Teriyakisås | ||
4 msk | Råsocker Strö | |
3 msk | Mirin | |
3 tsk | Majsstärkelse | |
1 msk | Honung | |
1 tsk | Vitlök | |
8 msk | Japansk soja | |
1 tsk | Sesamolja | |
1,5 tsk | Ingefära Malen | |
Lax | ||
1 msk | Salladslök | |
1 msk | Sesamfrö | |
1 000 g | Laxfilé |
Blanda alla ingredienser förutom majsstärkelse i en skål. Skär upp laxen i portionsbitar. Lägg i laxbitarna i skålen, blanda så att alla bitar är täckta, täck över skålen med plastfolie och låt marinera i kylen i ca 20 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper i en ugnssäker form och värm ugnen till 200 grader.
Grilla de marinerade laxbitarna i ugnen i ca 13-16 minuter. Medan laxen tillagas, häll över återstående marinad i en kastrull. Koka upp och dra sedan ner värmen. Låt sjuda i 4 minuter. Rör om då och då så inget bränner fast. Hacka salladslök.
När laxen är klar, pensla på såsen, strö över sesamfrön och hackad salladslök.
Servera med nudlar eller ris.
Bild:
http://natashaskitchen.com
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel