Gå vidare till huvudinnehåll
Teriyakilax

Teriyakilax

15 minEnkelt
642,65 kr
6 portioner 65,40 kr per portion
Anpassad från http://www.daringgourmet.com/homemade-teriyaki-sauce/ och http://natashaskitchen.com/2016/01/07/teriyaki-salmon-recipe/

Teriyakisås
4 mskRåsocker Strö
3 mskMirin
3 tskMajsstärkelse
1 mskHonung
1 tskVitlök
8 mskJapansk soja
1 tskSesamolja
1,5 tskIngefära Malen
Lax
1 mskSalladslök
1 mskSesamfrö
1 000 gLaxfilé
Instruktioner
1

Blanda alla ingredienser förutom majsstärkelse i en skål. Skär upp laxen i portionsbitar. Lägg i laxbitarna i skålen, blanda så att alla bitar är täckta, täck över skålen med plastfolie och låt marinera i kylen i ca 20 minuter.

Lägg ett bakplåtspapper i en ugnssäker form och värm ugnen till 200 grader.

Grilla de marinerade laxbitarna i ugnen i ca 13-16 minuter. Medan laxen tillagas, häll över återstående marinad i en kastrull. Koka upp och dra sedan ner värmen. Låt sjuda i 4 minuter. Rör om då och då så inget bränner fast. Hacka salladslök.

När laxen är klar, pensla på såsen, strö över sesamfrön och hackad salladslök.

Servera med nudlar eller ris.

Bild:

http://natashaskitchen.com