Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Picklad och stekt lök | ||
6 st | Silverlök | |
Tillbehör | ||
4 st | Saltgurka | |
2 st | Silverlök | |
Dijonmajonnäs | ||
2 msk | Dijonsenap | |
2 dl | Majonnäs | |
Lag | ||
0,5 dl | Ättika | |
100 g | Smör | |
2 dl | Vatten | |
2 msk | Senapsfrö | |
1 dl | Strösocker | |
Burgare | ||
4 st | Cheddarost i Skivor | |
4 msk | Smör | |
4 st | Hamburgerbröd | |
600 g | Högrevsfärs |
Lök Skiva löken i tunna skivor. Koka upp ättika, socker och vatten med senapsfröna. Använd gärna 1msk gula korn och 1msk bruna. Lägg ner hälften av löken i lagen och låt den ligga och dra så länge som möjligt.
Stek resten av löken i mycket smör. Låt löken karamelliseras lätt. Smaka av med salt och svartpeppar.
Burgare Blanda färsen jätteförsiktigt och forma till 4 hamburgare. Salta ordentligt. Stek hårt i stekpanna. Tryck på ovansidan med en stekspade.
Vänd burgarna när det fått ordentlig färg. Lägg på en rejäl skiva cheddarost. Burgaren ska serveras medium, ca 56-58 grader i innertemperatur.
Bröd Smält smöret. Pensla hamburgerbröden (gärna av briochetyp, eller använd glutenfritt) med smält smör och rosta dem i ugnen på 250 grader till de fått fin färg.
Dijonmajonnäs Blanda och smaka av med salt.
Tillbehör Skiva silverlöken tunt. Skiva saltgurkan.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla