Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Majonnäs | ||
4 dl | Rapsolja | |
2 msk | Vitvinsvinäger | |
3 st | Ägg | |
1 msk | Tryffelolja | |
2 msk | Dijonsenap | |
Pilgrimsmusslor & salsa | ||
30 g | Svarta oliver | |
1 st | Rödlök | |
200 g | Pilgrimsmusslor | |
0,5 st | Körvel - färsk | |
1 msk | Olivolja | |
200 g | Melon | |
0,5 st | Gurka | |
30 g | Kapris, Hel |
Skär melon och gurka i sköna bitar - det ska se "levande" ut, inte för perfekt. Skiva rödlöken tunt. Dela kaprisbären mitt itu. Vänd runt melon, gurka, rödlök, kaprisbär och oliver i olivolja och smaksätt med salt och peppar.
Majonnäsen: Dela äggen och vispa samman äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Smaka av med salt och peppar. Smaksätt majonnäsen med tryffelolja och citronsaft. Tillsätt eventuellt salt och peppar.
Halstra pilgrimsmusslorna gyllene på båda sidor. Servera pilgrimsmusslorna med tryffeldippen och melonsalsan. Garnera med körvel.
Bild:
Niklas Bernstone
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko