Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Broccolimos | ||
100 g | Smör | |
2 st | Broccoli | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
Fiskknyte | ||
800 g | Torskfilé | |
4 st | Vitlök | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
4 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 st | Gul lök | |
2 msk | Tomatpuré | |
100 g | Smör | |
0,5 st | Paprika |
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader
Fiskknytet
Riv 4 st 40x40 folieark och forma som 4 skålar. Fördela fisken och lägg i botten på ”skålen”. Dela löken i fyra delar och skär i mindre klyftor . Skölj och strimla paprika. Lägg paprikan och löken på fisken.
Smält smöret i en kastrull, häll i grädde, tomatpuré, peppar och smula ner buljong och låt koka tills buljongen är upplöst. Häll över i skålarna. Knyt ihop.
Sätt in i ugn ca 20 min. Under tiden gör du broccolimos.
Broccolimos
Skölj och bryt broccolin i buketter. Skiva även stammen. Koka upp vatten med buljong (vattnet ska precis täcka broccolin.) Koka broccolin mjuk ca 10 min. Häll av broccolin i ett durkslag och låt rinna av. Lägg tillbaka broccolin i kastrullen och tillsätt smör i klickar. Mixa och smaka av om salt och peppar behövs. Servera till fisken!
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria