Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
5 dl | Vispgrädde | |
900 g | Kycklinglårfile Fryst | |
1 msk | Smör | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Jordnötter Rostade/Saltade | |
1 st | Bacon Skivat | |
1 tsk | Salt | |
1,5 dl | Passerade Tomater | |
2 msk | Tomatpuré | |
Tillbehör | ||
600 g | Vitkål | |
1 st | Grönsaksbuljong |
Sätt ugnen på 225 grader. Strimla kyckling och bacon och stek tillsammans med smör, ca 10 min. Lägg över i en ugnsform. Vispa grädden fluffig. Blanda i passerade tomater och tomatpuré. Salta och peppra. Häll gräddblandningen över kycklingen och strö över lite jordnötter och gratinera i mitten av ugnen ca 20 min. Under tiden gör du vitkålen.
Koka upp vatten och buljong. Koka vitkålen ca 5 minuter tills den har blivit ”al dente”. Häll av i durkslag och servera till kycklingen.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Jordnötter Salta 275g Estrella
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt