Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 st | Persilja - färsk | |
4 st | Basilika - färsk | |
1 msk | Tomatketchup | |
4 msk | Mat & Bak Smör Osaltat | |
1 st | Gul lök | |
2 l | Grönsaksbuljong | |
1 kg | Vanliga Tomater | |
1 st | Lagerblad | |
1 dl | Vispgrädde |
Smält smöret i en stor stekgryta. Lägg i gul lök (hackad) och stek på låg värme i 5 min eller tills den är mjuk. Rör om då och då. Tillsätt tomater (skalade, urkärnade), lagerblad, basilika (4 kvistar) och persilja (4 kvistar). Krydda med salt och peppar och låt sjuda i 15 min eller tills tomaterna har kokats ihop och det mesta av vätskan har kokat bort. Rör om då och då.
Vrid upp till medelstark värme. Häll i grönsaksbuljongen och koka upp med lock och låt sjuda i 25 min.
Ta av soppgrytan från plattan och låt svalna något. Rör ner ketchup i soppan (alt. tomat pure). Mix ihop soppan med en stav-mixar eller häll över i en matberedare och tills soppan är slät.
Häll tillbaka soppan och hetta upp igen. Rör ner grädden och hetta upp soppan i 1-2 minuter tills genomvarm. Smaka av med salt/peppar och servera med några blad basilika som garnityr.