Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Biff | ||
400 g | Flankstek | |
1 st | Ruccolasallat | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 st | Granatäpple | |
1 tsk | Havssalt | |
2 msk | Olivolja | |
Dressing | ||
0,75 dl | Balsamvinäger | |
2 tsk | Dijonsenap | |
2 dl | Sirap Granatäpple | |
1 msk | Olivolja |
Blanda ingredienserna till dressingen i ett kärl som går att hälla ur och låt dra så att smakerna samsas.
Hetta upp en tjockbottnad stekpanna ordentligt på spisen. Gnid in köttet med olivoljan och lite salt och peppar och lägg det i pannan (det ska fräsa ordentligt, annars är den inte tillräckligt varm). Bryn köttbiten sotig, cirka 3 minuter per sida, så att den försluts och får fin färg.
Ta upp den ur stekpanna och låt vila så att värmen hinner fördelas i köttet och det blir saftigt och mört.
Känn med fingertoppen på köttet innan du lyfter upp det: är det mjukt kommer det att vara blodigt, ett fast kött betyder genomstekt. Här smakar det bäst med ganska blodig kärna, alltså lite stuns i det mjuka under fingret. Naturligtvis väljer du själv hur blodigt du vill ha ditt kött.
När köttet har vilat minst 5 minuter skivar du det tunt och lägger upp det på ett fat. Placera en generös näve rucola mitt på, droppa dressing över köttet och garnera till sist med granatäppelkärnor.
Receptet kommer från boken "Persiana" (Massolit förlag) och är skriven av Sabrina Ghayour.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta