Gå vidare till huvudinnehåll
Avokadodipp
Mari Bergman

Avokadodipp

10 minEnkelt
127,75 kr
4 portioner 17,56 kr per portion
En härligt grön och krämig dipp smaksatt med persilja och parmesan. Passar perfekt till lax, på ett gott bröd eller som dipp till grönsaker och chips.

0,5 stPersilja - färsk
1 krmFlingsalt
1 mskOlivolja
2 stAvokado
1 stLime
50 gParmesanost
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Avokadodipp Gröp ur avokadoköttet och lägg i en bunke. Tillsätt sköljd persilja, saft från ½-1 lime, vitlök, grana padano och olivolja. Mixa ihop till en slät kräm med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar och lägg upp i en skål.

Bild:

Susanna Livijn Wexell