Gå vidare till huvudinnehåll
Pepparkakssticks med polkakross
Malin Andersson

Pepparkakssticks med polkakross

30 minEnkelt
80,85 kr
1 portion 20,48 kr per portion
För dig som älskar pepparkakor till julbaket, här är snabbaste julfikat med pepparkakssmak! Med färdig pepparkaksdeg kan du servera dessa till glögg- eller adventsmyset på ca 30 minuter. Tips: testa att byta ut polkagrisar mot krossad turkisk peppar, mums! Fler recept: Mjuk pepparkaka med lingon, Pepparkakor Ca 30-40 st.

1 stPepparkaksdeg
0,5 dlPolkagrisar
100 gChokladkaka Vit
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader (varmluftsugn 200 grader).

2

Kavla ut degen och skär i avlånga bitar, så breda som du önskar.

3

Baka i ugn ca. 6-8 min, eller tills de fått fin färg. Låt svalna.

4

Smält chokladen i vattenbad eller på låg värme i en kastrull.

5

Krossa polkagrisarna.

6

Doppa/smeta ut chokladen längst ut på sticksen och toppa med krossade polkagrisar. Låt chokladen stelna och servera sedan tillsammans med annat gott!

Bild:

Kerstin Eriksson