Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 dl | Matlagningsgrädde | |
65 g | Salladsmix | |
1 msk | Kinesisk soja | |
1 dl | Mellanmjölk | |
1 msk | Flytande Smör | |
1 tsk | Örtsalt | |
1 krm | Svartpeppar | |
500 g | Nötfärs | |
1 kg | Potatis Fast | |
1,5 msk | Potatismjöl |
Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten, ca 30 min. Dela potatisen om de är riktigt stora.
Blanda färsen med örtsalt, peppar, potatismjöl och mjölk.
Bryn smöret i en stor stekpanna och platta ut färsen i pannan till en stor biff som täcker hela. Stek ca 4-5 min.
Dela färsen i 4 delar och vänd dem. Stek ytterligare ca 4-5 min.
Ta upp biffarna ur pannan och skölj ur den. Häll i grädde och soja i stekpannan, rör om. lägg tillbaka biffarna och låt dem småputtra i såsen 3-4 minuter.
Servera med kokt potatis, sallad. Och gärna lite lingonsylt och inlagd gurka.
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Smör- & Rapsolja Flytande 80% 500ml Arla
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens