Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Timjan - torkad | |
500 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 st | Gul lök | |
100 g | Rökt Skinka | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
250 g | Kvarg 10 procent | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
1 st | Riven Gratängost | |
1 st | Färsk timjan | |
1 st | Formfranska | |
2,5 dl | Matlagningsgrädde |
Sätt ugnen på 250 grader alternativt grill.
Skala och hacka löken. Koka upp 7 dl vatten, buljongtärningarna i en kastrull.
Lägg i de frysta ärtorna, löken och 1 tsk torkad timjan. Låt koka ca 5 minuter.
Lägg brödskivor på bakplåtspapper på en plåt. Lägg en skinkskiva på varje brödskiva och strö över ost. Gratinera i ugnen så att osten smälter och får fin färg.
Blanda Kesella, pressad vitlök och finhackad timjan till en röra.
Mixa soppan slät, servera med en klick röra i varje tallrik och de gratinerade smörgåsarna.