Gå vidare till huvudinnehåll
Fish n' chips

Fish n' chips

50 minEnkelt
Fish n' chips

600 gTorskfilé
1 stCitron
2 dlMajonnäs
2 stLime
1 mskMajsstärkelse
2 dlVetemjöl
4 mskDill - färsk
4 stBakpotatis
3 dlMatolja
1 dlMineralvatten
1 tskBakpulver
Instruktioner
1

Blanda nästan allt vetemjöl (ta undan lite att vända fiskbitarna i), maizena och bakpulver i en skål.

2

Finhacka dillen och blanda med öl och limesaft.

3

Häll försiktigt ner ölblandningen i mjölblandningen. Salta och peppra. Rör om och låt svälla i 20 minuter innan fritering.

4

Skär potatisarna på längden i jämna, centimetertjocka skivor och sen till 1/2 centimeter tjocka stavar.

5

Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull med höga kanter.

6

Vänd varje fiskbit först i mjöl och sedan i smeten. Fritera dem gyllenbruna, cirka 5-7 minuter.

7

Upprepa samma procedur med potatisen.

8

Servera, helst i en strut av tidningspapper, tillsammans med aioli och citron.

335,40 kr
4 portioner • 66,06 kr per portion
Feldts Torskfilé Fryst MSC
129,00 kr

215,00 kr /kg


Citron EKO Klass1 Spanien

1 Citron EKO Klass1

3 för 30 kr
Spanien, 160 g
10,95 kr

68,44 kr /kg


Hellmann's Majonnäs Real
32,95 kr

82,38 kr /kg


Lime Klass1 Brazil

2 Lime Klass1

5 för 20 kr
Brazil, 94 g
9,90 kr

52,66 kr /kg


Maizena Majsstärkelse

1 Majsstärkelse

Basvaror
400 g
24,50 kr

61,25 kr /kg


Garant Vetemjöl

1 Vetemjöl

Basvaror
2 kg
17,95 kr

8,98 kr /kg


Dill flow Klass1 Spanien

3 Dill flow Klass1

Spanien, 20 g
50,85 kr

847,50 kr /kg


Bakpotatis Klass1 Sverige

4 Bakpotatis Klass1

2 för 26 kr
Sverige, 375 g
59,80 kr

39,87 kr /kg


Eldorado Rapsolja

1 Rapsolja

Basvaror
1000 ml
29,95 kr

29,95 kr /l


Ramlösa Original 12x33cl
41,95 kr

10,59 kr /l


Garant Bakpulver

1 Bakpulver

Basvaror
225 g
20,50 kr

91,11 kr /kg