Gå vidare till huvudinnehåll
Färskpotatissallad
Hemmakock

Färskpotatissallad

40 minEnkelt
266,00 kr
4 portioner 46,91 kr per portion
Färskpotatissallad

Dressing
1 mskDijonsenap
0,5 dlBladpersilja - färsk
3 mskKapris
1 stCitron
3 mskOlivolja
0,5 paketBasilika - färsk
Potatissallad
125 gRädisor
1 stRödlök
1 kgFärskpotatis
150 gSockerärta Färsk
250 gSparris Färsk
Instruktioner
1

Koka potatisen med mycket salt; 1 msk salt till en liter vatten. det ska smaka saltvatten när man kokar färskpotatis och de får inte bli överkokta. Ta gärna av dem lite innan de är klara då de efterkokar. Koka mindre potatisar i ca 20-30 minuter och större i 30-40 minuter. Stick i dem en kniv, sticka eller gaffel och känn om de är mjuka. Håll locket på plats med en handduk och häll av vattnet. Servera och låt svalna.

2

Skiva sparrisen i 2 cm långa bitar och koka i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Skölj av dem i iskallt vatten.

3

Klyfta rädisorna och lägg dem i kallt vatten, skiva sockerärtorna och rödlöken. Finhacka örterna.

4

Blanda samman alla ingredienserna till salladen.

Dressing:

1

Blanda olivolja och senap. Tänk på att de ska ha samma temperatur, annars skär det sig.

2

Blanda citonsaften och vinäger. Ta gärna lite av kaprissaften också, det ger en god smak åt dressingen.

3

Smaka av med salt och peppar. Tänk på att potatisen suger åt sig mycket smak, så krydda gärna lite extra.

4

Rör ner de finhackade örterna och blanda i de övriga ingredienserna. Dekorera med sockerärtskott som både är goda och vackra.

Bild:

Ewa K. Andinsson