Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 st | Palsternacka | |
1 st | Köttbuljong | |
600 g | Potatis för Mos | |
2 msk | Majsstärkelse | |
1,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 st | Ägg | |
1 dl | Senap | |
600 g | Fläskytterfile Färsk | |
2 st | Äpplen | |
1 st | Balsamvinäger | |
2 msk | Ströbröd |
Sätt ugnen på 225ºC. Palsternacksstomp: Skala potatis och palsternacka. Skär i bitar och koka dem mjuka i vatten. Häll av vattnet. Mosa grovt och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor. Stek köttet ca 3 minuter på varje sida i matfett i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg köttskivorna i en ugnssäker form eller plåt. Blanda senap, äggula och majsstärkelse. Bred senapsblandningen på köttskivorna. Strö på ströbröd. Sätt in formen högt upp i ugnen 10-12 minuter. Vispa ur pannan med köttbuljong. Smaka av med balsamvinäger. Riv äpplet och rör ner det. Servera köttet med palsternacksstomp och äppelsky.
600 g fläskytterfilé 2 msk smör eller margarin salt och peppar 1 dl svensk senap 1 äggula 2 tsk majsstärkelse 2 msk ströbröd 1 1/2 dl köttbuljong balsamvinäger 2 äpplen Palsternacksstomp
600 g potatis 3 palsternackor ca 1 1/2 dl lättcrème fraiche salt och peppar
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta