Gå vidare till huvudinnehåll
Tomatkokt matvete med ugnsgrillad paprika och grilloumi

Tomatkokt matvete med ugnsgrillad paprika och grilloumi

30 minEnkelt
218,10 kr
4 portioner27,20 kr per portion
(Linas matkasse)

1 stHönsbuljong
1 stGul Paprika
3 dlMatvete
2 stGrön Paprika
2 klyftaVitlök
0,5 stPersilja - färsk
0,5 tskTimjan
0,5 stSalladslök
1 stLök
2 mskTomatpuré
6 dlVatten
3 dlPasserade Tomater
2 stGrillost
Instruktioner
1

Ugn på 225 grader

2

Klyfta paprikorna, lägg i ugnsform, strö på lite flingsalt. Tillaga i ugnen ca 20 min.

3

Finhacka lök och fräs i olja i en gryta, Tillsätt passerade tomater och vatten (6 dl), buljongtärning, tomapure och pressad vitlök. Koka upp.

4

Rör ner matvete, timjan, salt och peppar. Koka på svag värme ca 15 min. Rör om under tiden.

5

Stek grilloumin i olja

6

Hacka salladslök och persilja och strö över matvetet.