Gå vidare till huvudinnehåll
Laxburgare med fetadressing

Laxburgare med fetadressing

20 minEnkelt
460,50 kr
4 portioner70,91 kr per portion
Detta är ett recept från Buffé nr 3 2002

600 gLaxfilé
100 gFetaost
0,5 stCitron
1 mskPotatismjöl
2 dlYoghurt för Matlagning
4 stHamburgerbröd
1 klyftaVitlök
4 stVanliga Tomater
150 gFärsk bladspenat
Instruktioner
1

Finhacka laxen eller mixa den grovt. Blanda laxen med salt, peppar, citronsaft och -skal, pressad vitlök och potatismjöl till en färs. Forma färsen till 4 stora biffar (för 4 port). Mosa fetaosten. Blanda osten med yoghurten. Skiva tomaterna. Stek laxburgarna i smör 2-3 minuter på varje sida. Ta upp dem och stek tomaterna. Salta och peppra. Fräs spenaten hastigt. Rosta brödet och lägg på laxburgarna med ostdressingen, grönsakerna, oliver och citronklyftor.

600 g skinn- och benfri laxfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar rivet skal och pressad juice av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 2 msk) 1 vitlöksklyfta 1 msk potatismjöl 100 g fetaost 2 dl matlagningsyoghurt 4 tomater smör 150 g färsk spenat (gärna babyspenat) 4 skivor lantbröd