Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingfärssås

Kycklingfärssås

30 minEnkelt
370,05 kr
4 portioner59,21 kr per portion
Enkel, god och nyttig kycklingfärssås. Receptet är glutenfritt och blir även mjölkfritt om du hoppar över parmesanosten.

1 stVitlök
1 stGul lök
1 stKycklingfärs
1 stSambal Oelek
1 stHimalayasalt
1 stÄrtor
1 stFinkrossade Tomater Basilika
1 stKokosfett
1 stBasilika
1 stPepparmix
1 stMorötter
1 stIngefära
Instruktioner
1

Hacka lök, basilika, riv morot och riv ingefära. Stek lök, vitlök och kycklingfärsen i kokosoljan tills kycklingfärsen är genomstekt. Tillsätt krossade tomater, riven morot och ingefära. Låt koka ihop sig i ett par minuter. Tillsätt basilika och ärtor, krydda med Sambal Oelek, salt och peppar. Puttra på svag värme ytterligare några minuter.

Jag serverade med pasta gjord på kikärtor (glutenfritt), parmesanost och sallad på babyspenat och majs.

Bild:

Eleonor Norrman