Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Flingsalt | |
1 st | Röd Steklök | |
1 dl | Quinoa | |
150 g | Grönkål | |
1 st | Broccoli | |
1 g | Fetaost | |
2 st | Sötpotatis | |
2 msk | Olivolja | |
1 dl | Hasselnötter |
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och tärna sötpotatis. Lägg på en plåt och ha på lite olivoljan och flingsalt. Sätt in potatisen i ugnen i ca 15 - 20 min.
Koka 1 dl quinoa med 1/2 tärning grönsaksbuljong enligt förpackningen. När quinoan är klar, dela broccolin i små buketter/ mindre bitar som du kan lägga ner tillsammans med quinoan så mjuknar den något av ångan. Eller koka broccolin ett par minuter om du vill ha den lite mjukare.
Finhacka löken.
Lägg grönkålen i en panna med lite olivolja och ha på lock under svag värme tills grönkålen är mjuk.
Rosta nötterna i ugnen på 180 grader tills de får färg eller i en torr ren stekpanna. Låt svalna och grovhacka.
Blanda grönkål, lök, quinoa, broccoli, sötpotatis, fetaost, och de rostade hasselnötterna. Klart!
Bild:
Eleonor Norrman
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt