Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 st | Gul lök | |
4 st | Tonfisk i Olja | |
2 st | Persilja | |
5 dl | Rapsolja | |
1 st | Svartpeppar | |
10 st | Ägg | |
1 st | Salt | |
20 st | Filodeg |
Fyllning: Låt tonfisken rinna av och ställ åt sidan. Hacka lök och persilja. Fräs löken i lite olja tills den fått glans och tillsätt persilja. När lök och persilja mjuknat tillsätt tonfisken och stek i några sekunder så vätskan fräs bort. Smaka av med salt och peppar.
Brik: Hetta upp oljan i en stor stekpanna för att fritera briken i.
Tunna ut filobladen och lägg två på varanda i en djup tallrik (detta hjälper för att hantera fyllningen). Klicka ut fyllningen och gör ett grop i mitten. Knäck ägget i gropen och vik sedan varsamt ihop bladen och nyp sidorna varsamt så fyllningen ej läcker ut. Lägg briken i den heta oljan och fritera så den får gyllene färg i ca 1-2 min per sida. Låt den rinna av på hushållspapper och servera med citron.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt