Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lingon | ||
250 g | Lingon Fryst | |
1 msk | Strösocker | |
Picklad gurka | ||
0,5 dl | Ättika | |
1,5 dl | Vatten | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 dl | Strösocker | |
Vegetariskabullar | ||
1 st | Gul lök | |
200 g | Färskost Naturell | |
600 g | Vegetarisk Färs | |
2 msk | Basilika - färsk | |
0,75 dl | Ströbröd | |
1 tsk | Salt | |
1 tsk | Vetemjöl | |
1 st | Ägg | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Mjölk | |
Mandelpotatismos | ||
2 dl | Mjölk | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
800 g | Mandelpotatis | |
50 g | Smör |
Picklad gurka. Skiva gurkan tunt. Koka upp vatten, ättika och socker i en kastrull. Låt svalna och slå sedan lagen över gurkan. Låt dra ca 1 tim.
Mandelpotatismos. Skala och koka potatisen mjuk. Sila av potatisvattnet och tillsätt mjölk och smör till den kokta potatisen. Vispa ihop till ett mos och smaka av med salt och peppar.
Lingon Tina de frysta lingonen. Blanda de med sockret i en bunke och låt de tina, så att sockret smälter. Rör om några gånger under tiden.
Vegetariskabullar Rör samman mjölk och ströbröd i en bunke och låt stå för att svälla i 10 minuter. Hacka löken riktigt fint och blanda ner den tillsammans med resten av ingredienserna i ströbrödsblandningen. Rör samman allt till en jämn smet och forma runda små bollar. Stek i smör på medelhögvärme och rör om ofta så de inte fastnar. Teststek gärna en bulle först och om den är för lös i konsistensen så kan du reda smeten med lite mjöl tills den håller samman bättre. När bullarna har fin färg och är lite fasta i mitten så är de färdiga att servera!
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla