Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Morotslåda | ||
200 g | Risgrynsgröt Färdig | |
1 tsk | Flytande Margarin | |
1 krm | Muskot Malen | |
2 st | Morötter | |
1 st | Ägg | |
1 krm | Salt | |
Julköttbullar | ||
1 msk | Matlagningsgrädde | |
0,25 st | Gul lök | |
0,5 krm | Kryddpeppar Malen | |
0,5 krm | Nejlikor Malda | |
0,5 msk | Flytande Margarin | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Nötfärs | |
1 krm | Salt |
Skala och skär morötterna i tunna skivor. Koka morotsskivorna en stund tills de mjuknat. Blanda samman risgrynsgröt, ägg, salt och muskot.
Skala och finriv eller hacka löken. Knåda därefter samman samtliga ingredienser till köttbullarna i en bunke.
Häll av kokvattnet och mosa morötterna med en gaffel. Blanda morotsmoset med grötblandningen.
Blöt händerna med kallt vatten och forma smeten till bollar.
Smörj en ugnsportionsform med flytande margarin. Häll grötblandningen i formen och tillaga i mitten av ugnen på 200 grader i 30minuter.
Julköttbullar
Hetta upp en stekpanna med flytande margarin och stek köttbullarna runt om på medelvärme tills de är genomstekta.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kryddpeppar Malen 40g Kockens
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria