Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Salt | |
3 st | Salladslök | |
1 tsk | Vitpeppar Malen | |
1 tsk | Potatismjöl | |
1 st | Chili | |
400 g | Hokifilé | |
200 g | Potatis | |
1 st | Citron | |
3 klyfta | Vitlök | |
0,5 dl | Ströbröd | |
500 g | Broccoli | |
1 st | Sweet Chili | |
1 st | Japansk soja | |
3 dl | Basmatiris |
Koka basmatiris. Blanda kokta, mosade potatisar med finstrimlade salladslökar, salt och peppar. Skär hokifilé, tinad och avrunnen, i bitar. Mixa till en färs i matberedare eller med stavmixer. Blanda med potatisen och potatismjöl för hand. Forma till 12 små bollar och vänd i ströbröd. Skär broccoli i buketter, spara stammen. Skala och skär stammen i skivor. Koka buketter och skivor mjuka, ca 5 minuter. Fräs röd chilifrukt (urkärnad och finhackad) och skivade vitlöksklyftor i olivolja i en stekpanna ca 2 minuter. Krydda med salt. Blanda fräset med broccolin. Stek fiskkakorna ca 3 minuter på varje sida i olivolja i en stekpanna. Servera med ris, broccoli, sweet chilisås, japansk soja och gärna en citronklyfta.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko