Gå vidare till huvudinnehåll
Frasiga Fiskbollar

Frasiga Fiskbollar

30 minEnkelt
131,15 kr
4 portioner24,66 kr per portion
Frasiga Fiskbollar

1 tskSalt Fint
3 stSalladslök
1 tskVitpeppar Malen
1 tskPotatismjöl
1 stChili
400 gHokifilé
200 gPotatis
1 stCitron
3 klyftaVitlök
0,5 dlStröbröd
500 gBroccoli
1 stSweet Chili
1 stJapansk soja
3 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Koka basmatiris. Blanda kokta, mosade potatisar med finstrimlade salladslökar, salt och peppar. Skär hokifilé, tinad och avrunnen, i bitar. Mixa till en färs i matberedare eller med stavmixer. Blanda med potatisen och potatismjöl för hand. Forma till 12 små bollar och vänd i ströbröd. Skär broccoli i buketter, spara stammen. Skala och skär stammen i skivor. Koka buketter och skivor mjuka, ca 5 minuter. Fräs röd chilifrukt (urkärnad och finhackad) och skivade vitlöksklyftor i olivolja i en stekpanna ca 2 minuter. Krydda med salt. Blanda fräset med broccolin. Stek fiskkakorna ca 3 minuter på varje sida i olivolja i en stekpanna. Servera med ris, broccoli, sweet chilisås, japansk soja och gärna en citronklyfta.