Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 krm | Salt | |
800 g | Delikatesspotatis | |
2 tsk | Olivolja | |
1 st | Broccoli | |
Recept 1: Torskfilé | ||
600 g | Torskfilé | |
4 krm | Salt | |
Gremolata | ||
2 krm | Svartpeppar | |
5 msk | Olivolja | |
1 st | Basilika - färsk | |
75 g | Parmesanost | |
1 st | Persilja - färsk | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 st | Citron - Eko | |
2 st | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsk | Salt | |
Recept 2: Krämig örtpasta med pinjenötter | ||
2 krm | Svartpeppar | |
400 g | Spaghetti | |
75 g | Parmesanost | |
65 g | Ruccolasallat | |
50 g | Pinjenötter | |
290 g | Marinerad Kronärtskocka | |
1 tsk | Salt |
Recept 1: Gremolatabakad torskfilé med kokt potatis, 30 min tillagning. Värm ugnen till 180 grader.
Tillbehör: Koka potatisen i saltat vatten i ca 20 min. Dela broccolin i buketter och skär stammen i skivor. Lägg broccolin åt sidan.
Torskfilé: Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form och krydda med salt.
Gremolata: Riv parmesanosten. Mixa samman riven ost, basilika, persilja, vitlöksklyftor, rivet citronskal, citronsaft, olja, salt och peppar i en matberedare till en gremolata.
Blanda ihop gremolatan med creme fraiche i en bunke.
Täck fisken med hälften av gremolatasåsen och spar resten av såsen i kylen till recept 2. Sätt in fisken i ugnen i ca 15 min.
Tillbehör: Koka upp vatten till broccolin och koka broccolin i 2 min. Sila av vattnet och tillsätt lite salt och olja.
Servera torsken med kokt potatis och broccoli.
Spara följande lagad mat i kylen till recept 2: Hälften av gremolatasåsen.
Recept 2: Krämig örtpasta med pinjenötter, 10 min tillagning. Ta fram gremolatasåsen från recept 1.
Koka upp saltat vatten till pastan och koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Rosta pinjenötterna i en torr panna. Häll över pinjenötterna i en skål.
Riv parmesanosten.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med gremolatasåsen, frästa kronärtskockor, ruccola och riven parmesanost på låg värme på plattan. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp pastan i skålar och toppa med rostade pinjenötter.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria