Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Basilika - färsk | |
1 st | Aubergine | |
1 st | Parmesanost | |
1 st | Soltorkade Tomater | |
1 st | Halloumi | |
1 st | Gul lök | |
1 st | Finkrossade Tomater Vitlök |
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva aubergine i ½ cm tunna skivor.
Hetta upp en grillpanna med olivolja.
Stek aubergineskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Strö på salt och svartpeppar. Lägg upp på ett fat.
Skär halloumiosten i bitar och lägg en bit på varje aubergineskiva.
Lägg på en soltorkad tomat och några basilikablad och rulla ihop.
Lägg på i en smord ugnsfast form.
Skala och hacka lök och vitlök fint.
Hetta upp en kastrull med olivolja.
Bryn lök och vitlök i några minuter.
Tillsätt balsamvinäger och rör om.
Blanda ner krossade tomater och låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Strö på lite hackad färsk basilika över tomatsåsen.
Häll tomatsåsen över auberginerullarna och strö på parmesanost.
Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.