Gå vidare till huvudinnehåll
Rosmarinstekt kyckling med klyftpotatis och tomatsås
Mari Bergman

Rosmarinstekt kyckling med klyftpotatis och tomatsås

30 minEnkelt
175,80 kr
4 portioner29,86 kr per portion
Ibland är det enklaste även det godaste. Stekt kyckling, krispig potatis och smakrik tomatsås är ju aldrig fel.

Kyckling
700 gKycklingfile Fryst
1 krmSvartpeppar Malen
2 krmSalt Fint
1 tskRosmarin - torkad
1 mskOlivolja
Tomatsås
400 gTomatsås
Potatis
600 gPotatis Fast
1 tskSalt Fint
1 mskOlivolja
Tillbehör
1 tskVit balsamvinäger
1 krmSalt Fint
0,5 mskOlivolja
0,5 stGurka
200 gVanliga morötter
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Tina kycklingen.

2

Potatis: Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen ca 30 min.

3

Tillbehör: Skala och skiva morötter och skölj och skiva gurka. Blanda i en skål och tillsätt olja, balsamvinäger och en nypa salt.

4

Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och rosmarin på båda sidor.

5

Hetta upp olja i en stekpanna och stek filéerna på medelhög värme ca 2 min på varje sida.

6

Tomatsås: Värm tomatsåsen i en kastrull på spisen.

Servera den rosmarinstekta kycklingen med klyftpotatis, tomatsås och tillbehör.

Näringsvärde: 692 kcal, 43 g protein, 39 g fett, 39 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell