Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Blomkålsris | ||
0,5 st | Hönsbuljong | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 st | Blomkål Färsk | |
1 krm | Salt | |
50 g | Sockerärta Färsk | |
Currykyckling | ||
1 st | Gul lök | |
500 g | Kycklingfile | |
3 tsk | Röd Currypasta | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 st | Röd Paprika | |
1 st | Paprika |
Gör så här för att tillaga receptet: Börja med att tärna kycklingen till önskad storlek. Centimeterstora bitar rekommenderas. Gör samma sak med paprikorna. Värm upp en wokpanna, har du ingen wokpanna går en vanlig stekpanna lika bra. Lägg sedan i en rejäl klick smör. Häll i currypastan och fräs i 1-2 minuter under omrörning. Lägg sedan i kycklingen och stek i några minuter. Rör om mycket i stekpannan för att förhindra att kycklingen inte blir torr. Lägg sedan över kycklingen på ett fat och låt den vila. I din wokpanna/stekpanna så tillför mer smör och stek paprikan och löken så att det blir genomvarma. Och som sista steg så häll i den steka kycklingen och grädden tillsammans med grönsakerna och låt det puttra ett par minuter så att grädden tar färg och smak av currypastan. Blomkålsris Riv sedan blomkålshuvudet i ett rivjärn på det grövsta och stek sedan i rikligt med smör. Krydda med salt, peppar och smula ner hönsbuljongtärningen. Skär sockerärtorna i mindre bitar och vänd ner i blomkålsriset.
Servera!
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt