Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 kg | Nötfärs | |
2 st | Avokado | |
1 st | Citron | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar |
Gör så här för att tillaga:
Börja med att lägga din färs i en skål och pressa saften från en halv citron över den. Blanda sedan sammen med salt och peppar. Mosa sedan innehållet från avokadon, tills det blir en slät smet. Blanda samman med salt, peppar och citron. Ta sedan färs och forma den till en burgare av önskad storlek. Gör sedan ett hål i mitten av burgaren med tummen och fyll med avokado röran. Ta sedan en till bit färs och upprepa, fast den här gången lägger du färsen ovan på den andra burgaren och pressa ihop kanterna så att avokadon inte rinner ut. Stek sedan dina burgare på medelhög värme i ca 6-7 minuter på varje sida, lite längre tid om du gör större burgare.
Servera med en fräsh sallad. I det här receptet användes sallad, tomat och morötter.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria