Gå vidare till huvudinnehåll
Tonfisksallad med ägg och dillcrème
Mathem

Tonfisksallad med ägg och dillcrème

30 minEnkelt
192,20 kr
1 portion28,47 kr per portion
En fräsch och mättande sallad för dig som följer 5:2 dieten.

0,1 stDill - färsk
0,3 tskDijonsenap
0,5 stRödlök
2 krmFlingsalt
0,2 stGurka
1 krmSvartpeppar Malen
40 gRomansallat
1 stÄgg
1 stVanliga Tomater
2 mskKvarg 10 procent
70 gTonfisk i Vatten
Instruktioner
1

Koka ägget, gärna så att gulan är lite rinnig.

2

Skär tomat, gurka och sallad i bitar. Strimla rödlöken tunt. Häll av vattnet från tonfisken.

3

Blanda kesella med en aning dijonsenap och dill, smaka av med salt och peppar.

4

Lägg upp sallad med rödlök och tonfisk i mitten. Toppa med ägg och en klick dillcrème.

5

Recept och Rekvisita: Jean Dubost, Laguiole

6

Näringsvärde: Energi (kcal) 233,7, Protein (g) 26,6, Fett (g) 9,5, Kolhydrater (g) 9,2