Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tilll servering | ||
2 st | Avokado | |
400 g | Penne | |
Citronmarinerade räkor | ||
0,5 tsk | Salt | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
1 st | Citron | |
0,5 dl | Olivolja | |
300 g | Räkor Skalade | |
Grön ärtpesto | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
250 g | Gröna Ärtor | |
0,5 dl | Olivolja | |
50 g | Parmesanost |
Marinerade räkor: Skölj och kärna ur chilin, hacka fint.
Rör ihop olja, citronsaft, chili och salt till en marinad.
Blanda ihop räkorna med marinaden och låt stå medan resten av maten lagas.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Ärtpesto: Koka ärtorna enligt förpackningens anvisningar.
Häll av vattnet och mixa med pressad vitlök och olja (som tillsätts droppvis). Vänd ner parmesanosten, salta och peppra.
Dela och gröp ur avokadon, dela i mindre bitar.
Ta bort all vätska från räkorna.
Lägg pastan i en skål och blanda i ärtpeston och toppa med avokado och räkorna. Servera!
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt