Gå vidare till huvudinnehåll
Pasta med lime- och honungskyckling

Pasta med lime- och honungskyckling

30 minEnkelt
368,70 kr
4 portioner40,21 kr per portion
Familjekassen v1

Sallad
1 stAvokado
0,5 stRomansallat
Till servering
400 gRisoni
Lime- och honungskyckling
1 tskJapansk soja
0,5 stBladpersilja - färsk
1 mskMat & Bak Smör/Margarin
2 dlVatten
1 stLime
600 gKycklingfile
1 stHönsbuljong
1 krmVitpeppar Malen
0,5 tskSalt Fint
1 mskHonung Flytande
2 dlCreme Fraiche Naturell
Instruktioner
1

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

2

Kyckling: Skär filén i fyra portionsbitar. Hetta upp smör i en stekpanna, salta, peppra och stek filén ca 5 min/sida.

3

Skölj limen noga, skala den tunt (utan att få med den vita delen av limen) och strimla skalet. Dela på mitten och pressa ur saften ur hälften, spar den andra halvan till salladen.

4

Tillsätt skal och saft i stekpannan tillsammans med crème fraiche, soja, hälften av persiljan, honung och smula ner buljongtärningen tillsammans med vattnet. Koka upp och låt småkoka i 5-6 minuter.

5

Sallad: Skölj salladen och riv i mindre delar.

6

Dela avokadon på längden/mitten och kläm ur kärnan. Gröp ur fruktköttet med en matsked. Skiva ner i mindre bitar och blanda med salladen.

7

Pressa hälften av limen över, blanda och låt stå till servering.

Strö resten av den hackade persilja över grytan och servera tillsammans med pasta och sallad.