Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
0,5 st | Romansallat | |
1 kg | Potatis Fast | |
0,5 st | Gurka | |
Ugnsbakad lax | ||
0,5 tsk | Salt | |
0,5 st | Citron | |
50 g | Smör | |
0,5 st | Purjolök | |
50 g | Rotselleri | |
0,5 tsk | Curry | |
1 st | Vanliga morötter | |
500 g | Laxfilé |
Värm ugnen till 225 grader.
Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Lax med currysmör: Om fisken är hel, skär i 4 portionsbitar. Skär sedan en skåra längs med laxfilébitarna och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Strö över saltet.
Skala och riv morot och selleri. Ansa, skölj och finhacka purjolöken.
Rör smöret smidigt med curry, citronsaft och salt och blanda i rotselleri och morotsriv.
Tips: För den ännu inte inbitna curryfantasten kan curryn uteslutas i denna rätt och istället lite extra citron pressas ner i smöret.
Fyll skårorna i laxen med grönsakssmöret. Strö purjolöken runt fisken i formen.
Tillaga laxen mitt i ugnen i ca 15 min.
Sallad: Skölj salladen och riv i mindre delar. Skölj gurkan och skär i mindre bitar.
Blanda ihop gurka och sallad i en skål. Smaka av med olja, vinäger och eventuellt salt och peppar.
Servera genast med kokt färskpotatis, citronklyftor och en grönsallad
Servera fisken med potatis och sallad.
: För den ännu inte inbitna curryfantasten kan curryn uteslutas i denna rätt och istället lite extra citron pressas ner i smöret.
Fyll skårorna i laxen med grönsakssmöret. Strö purjolöken runt fisken i formen.
Tillaga laxen mitt i ugnen i ca 15 min.
Sallad: Skölj salladen och riv i mindre delar. Skölj gurkan och skär i mindre bitar.
Blanda ihop gurka och sallad i en skål. Smaka av med olja, vinäger och eventuellt salt och peppar.
Servera genast med kokt färskpotatis, citronklyftor och en grönsallad
Servera fisken med potatis och sallad.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla