Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsbakad lax med currysmör och potatis

Ugnsbakad lax med currysmör och potatis

30 minEnkelt
360,65 kr
4 portioner 59,42 kr per portion
Familjekassen v1

Till servering
0,5 stRomansallat
1 kgPotatis Fast
0,5 stGurka
Ugnsbakad lax
0,5 tskSalt
0,5 stCitron
50 gSmör
0,5 stPurjolök
50 gRotselleri
0,5 tskCurry
1 stVanliga morötter
500 gLaxfilé
Instruktioner
1

Värm ugnen till 225 grader.

2

Koka potatisen mjuk i saltat vatten.

3

Lax med currysmör: Om fisken är hel, skär i 4 portionsbitar. Skär sedan en skåra längs med laxfilébitarna och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Strö över saltet.

4

Skala och riv morot och selleri. Ansa, skölj och finhacka purjolöken.

5

Rör smöret smidigt med curry, citronsaft och salt och blanda i rotselleri och morotsriv.

Tips: För den ännu inte inbitna curryfantasten kan curryn uteslutas i denna rätt och istället lite extra citron pressas ner i smöret.

6

Fyll skårorna i laxen med grönsakssmöret. Strö purjolöken runt fisken i formen.

7

Tillaga laxen mitt i ugnen i ca 15 min.

8

Sallad: Skölj salladen och riv i mindre delar. Skölj gurkan och skär i mindre bitar.

9

Blanda ihop gurka och sallad i en skål. Smaka av med olja, vinäger och eventuellt salt och peppar.

10

Servera genast med kokt färskpotatis, citronklyftor och en grönsallad

Servera fisken med potatis och sallad.

: För den ännu inte inbitna curryfantasten kan curryn uteslutas i denna rätt och istället lite extra citron pressas ner i smöret.

  1. Fyll skårorna i laxen med grönsakssmöret. Strö purjolöken runt fisken i formen.

  2. Tillaga laxen mitt i ugnen i ca 15 min.

  3. Sallad: Skölj salladen och riv i mindre delar. Skölj gurkan och skär i mindre bitar.

  4. Blanda ihop gurka och sallad i en skål. Smaka av med olja, vinäger och eventuellt salt och peppar.

  5. Servera genast med kokt färskpotatis, citronklyftor och en grönsallad

Servera fisken med potatis och sallad.