Gå vidare till huvudinnehåll
Kolja i kokossås med blomkålsris
Mari Bergman

Kolja i kokossås med blomkålsris

30 minEnkelt
316,95 kr
4 portioner51,90 kr per portion
Krämig fiskrätt med len kokossås, lime och röd curry. Blomkålsris är ett perfekt alternativ till ris eller pasta och är både gott och nyttigt.

Kolja i kokossås
2 mskRöd Currypasta
1 krmSvartpeppar Malen
600 gKoljafile
1 tskSalt Fint
1 tskHonung Flytande
400 mlKokosmjölk
1 stLime
Blomkålsris
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskFärsk ingefära
1 krmSalt Fint
1 stRöd Paprika
0,5 mskRapsolja
1 stGul lök
1 stLime
1 stBlomkål Färsk
0,5 stChilipeppar Röd
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Blomkålsris: Skölj och finhacka blomkål. Skölj och tärna paprika smått och skala och finhacka lök. Skala och riv ingefära samt skölj, kärna ur och finhacka chilipeppar.

3

Kolja i kokossås: Salta och peppra koljafiléerna lite lätt och lägg dem i en ugnsfast form. Blanda ihop kokosmjölk med currypasta, saft från en lime, honung och salt och häll över fisken. Sätt in i ugnen ca 10 min.

4

Blomkålsris: Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek blomkål, paprika, lök, ingefära och chili i ca 7-10 min tills blomkålen har blivit mjuk och fått lite färg.

5

Skölj limen och riv skalet över blomkålsriset. Pressa över saften och smaka av med salt och peppar.

Servera blomkålsriset tillsammans med kolja i kokossås.

Näringsvärde: 440 kcal, 50 g protein, 11 g fett, 32 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell