Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Soppa | ||
4 st | Morötter | |
1 dl | Belugalinser | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Färsk ingefära | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
1 l | Vatten | |
0,5 st | Purjolök | |
Tillbehör | ||
1 st | Lantbröd | |
Kesoröra | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,25 st | Bladpersilja - färsk | |
250 g | Cottage cheese Naturell |
Om ni använder bake off bröd, börja med att värma ugnen och baka bröden enligt förpackningens anvisningar.
Soppa: Skala morötterna och skär i små bitar.
Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken.
Halvera, kärna ur och hacka chilin. Skala och riv ingefäran.
Hetta upp en gryta eller kastrull med lite smör eller olja och stek morot, purjolök, vitlök, chili och ingefära.
Tillsätt linser, vatten och smulade buljongtärningar och låt koka tills linserna mjuknat (de ska vara lite "al dente").
Kesoröra: Hacka persiljan fint och blanda ihop med keso i en skål.
Pressa ner vitlök och smaka av med salt och peppar.
Smaka av soppan med salt och peppar. Servera med bröd och kesoröra.