Gå vidare till huvudinnehåll
Mexikansk bondsoppa

Mexikansk bondsoppa

20 minEnkelt
181,60 kr
4 portioner 20,08 kr per portion
Familjekassen v6

Soppa
4 stMorötter
1 dlBelugalinser
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskFärsk ingefära
0,5 stChilipeppar Röd
2 stGrönsaksbuljong
1 lVatten
0,5 stPurjolök
Tillbehör
1 stLantbröd
Kesoröra
1 klyftaVitlök Vanlig
0,25 stBladpersilja - färsk
250 gCottage cheese Naturell
Instruktioner
1

Om ni använder bake off bröd, börja med att värma ugnen och baka bröden enligt förpackningens anvisningar.

2

Soppa: Skala morötterna och skär i små bitar.

3

Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken.

4

Halvera, kärna ur och hacka chilin. Skala och riv ingefäran.

5

Hetta upp en gryta eller kastrull med lite smör eller olja och stek morot, purjolök, vitlök, chili och ingefära.

6

Tillsätt linser, vatten och smulade buljongtärningar och låt koka tills linserna mjuknat (de ska vara lite "al dente").

7

Kesoröra: Hacka persiljan fint och blanda ihop med keso i en skål.

8

Pressa ner vitlök och smaka av med salt och peppar.

Smaka av soppan med salt och peppar. Servera med bröd och kesoröra.